Ezúton szeretnénk a tenyésztők figyelmébe ajánlani párosítási szolgáltatásunkat.
A szolgáltatást egy teljes egészében a Semperidem Kft. szakemberei által fejlesztett program használatával végezzük, így az a NÉBIH-HFTE-SZIR adatbázissal teljes egészében kompatibilis.
A program egy adott állomány pedigré, termelési, küllemi adatait tudja kezelni, egyedi és állomány szinten egyaránt. Továbbá lehetőséget biztosít a fenotipusos és genotipusos adatok megkülönböztetett kezelésére is.
A fent említett adatokkal részletes elemzés készíthető az adott állományról, ami akár a bikaválasztáshoz, párosítási terv elkészítéséhez, akár az állomány jobb megismeréséhez segítséget nyújthat.A program tenyésztési csoportok létrehozását is biztosítja, ami elemzés, párosítás tekintetében teljes mértékben elkülöníthető az állomány többi részétől.
A szoftver egyedi párosítást is lehetővé tesz. Ekkor az egyedről rendelkezésre álló valamennyi tenyésztési, termelési, küllemi fenotípusos, genotípusos információ alapján hozhatjuk meg az optimális döntést.
A széleskörű elemzési funkciónak köszönhetően egyértelműen meghatározhatóak azok a szempontok amelyek prioritást kapnak a korrektív párosítás elkészítéséhez.
A párosítási program a pedigré adatok folyamatos ellenőrzésével a rokontenyésztést automatikusan kizárja.
A szoftver által kezelt – folyamatosan frissülő – bikaadatbázisban valamennyi KPLSZ-vel rendelkező bika megtalálható, így a párosítás nem csak a kínálatunkban megtalálható tenyészállatokkal történhet.